EVENT: Boekpresentatie ‘Het valt wel, maar niet mee’ – Deborah de Poorter

EVENT: Boekpresentatie ‘Het valt wel, maar niet mee’ – Deborah de Poorter

EVENT: Boekpresentatie ‘Het valt wel, maar niet mee’ – Deborah de Poorter

Op 14 april 2015 presenteert Deborah de Poorter haar boek ‘Het valt wel, maar niet mee’. In dit boek valt haar persoonlijke verhaal te lezen over de zoektocht naar de oorzaak en genezing van haar somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK). Deborah bleek een conversiestoornis te hebben.

Meer bekendheid zorgt voor snellere diagnose. Wanneer alle (huis)artsen weten wat een conversiestoornis is en er wordt doorverwezen naar de juiste zorg, dan is de missie van Deborah geslaagd: het doorbreken van het taboe rondom conversiestoornis.

Deborah de Poorter: “Het begon met flauwvallen, al snel meerdere keren op een dag. Artsen konden geen oorzaak vinden en noemden mijn klachten ‘aandachttrekkerij’. Met wat zoute drop zou het wel weer overgaan. Na een lange zoektocht kreeg ik eindelijk de diagnose: een conversie- en angststoornis. Mijn lichaam zet psychische stress en trauma’s om in lichamelijke klachten. Eindelijk kon ik aan mijn herstel beginnen. Deze zoektocht en mijn eenzaamheid hierin, dit gun ik niemand. Een van de redenen waarom ik mijn boek heb geschreven.”

Het boek kwam tot stand in samenwerking met het Colk (GGZ Yulius, behandeling van psychosomatische klachten) en Matthijs Rumke, medeoprichter Colk en voorzitter vereniging Psychosomatische Fysiotherapie Nederland. Zij zullen ook aanwezig zijn tijdens de boekpresentatie, waar verschillende presentaties worden gehouden.

De boekpresentatie is in Café Dok 19, Haven 19 in Breda, inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie en/of uzelf aanmelden voor de boekpresentatie? Uw uitnodiging is te downloaden via www.hetvaltwelmaarnietmee.nl Graag uw bevestiging mailen naar info@hetvaltwelmaarnietmee.nl Deze avond is geschikt voor familie, vrienden, geïnteresseerden, lotgenoten en hun families, medewerkers uit de GGZ, huisartsen en andere gezondheidszorg-professionals.

Het boek ‘Het valt wel, maar niet mee!’ kost 15 euro en is o.a. verkrijgbaar via bovengenoemde website.


Related Posts

Back to Top