EVENT Landelijk NOLK-congres ‘Onvoldoende verklaard, steeds beter behandeld’

EVENT Landelijk NOLK-congres ‘Onvoldoende verklaard, steeds beter behandeld’

EVENT Landelijk NOLK-congres ‘Onvoldoende verklaard, steeds beter behandeld’

Het derde landelijke congres onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten 2015 wordt georganiseerd door het Netwerk Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (NOLK) in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum, de Radboud Universiteit Nijmegen, Altrecht, Yulius en De Gezonde Zaak.

Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) staat bij steeds meer partijen in de gezondheidszorg op de agenda. Het heeft bijvoorbeeld de aandacht van zorgverzekeraars en onderzoeksgroepen bij academische en topklinische instellingen. Instellingen voor behandeling van SOLK hebben in de afgelopen jaren brede erkenning en waardering gekregen. SOLK is uit de schaduw en staat nu in het volle licht. Dat is zeer verheugend. NOLK is daarbij als netwerk en kenniscentrum voor velen een begrip.

Het scholingsaanbod in evidence based methodes voor SOLK neemt toe. Daardoor maken steeds mee professionals en instellingen bij de behandeling van SOLK gebruik van in wetenschappelijk onderzoek effectief gebleken methoden. Daarnaast ontwikkelen zij in samenwerking met academische centra nieuwe methoden en toetsen deze op hun effectiviteit. Met groeiende inzichten en getoetste methodes worden onvoldoende verklaarde klachten steeds beter behandeld. Dit biedt een bemoedigend perspectief voor zowel patiënten als professionals. Vandaar de titel van dit congres: ‘onvoldoende verklaard, steeds beter behandeld’.

De brede blik, onmisbaar voor het doorgronden van SOLK, is vanzelfsprekend uitgangspunt van dit congres. Drie prominente sprekers geven een plenaire lezing: dr. Machteld Huber, prof. Boudewijn van Houdenhove en prof. Judith Rosmalen. Zij gaan uitgebreid in op de meest recente SOLK perspectieven en ontwikkelingen. De redactie van SOLK.nl opent het congres met een kennisquiz over recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van SOLK.

In twee rondes kunt u kiezen uit totaal 15 workshops waarin u geïnformeerd wordt over zowel ‘evidence based’ als innovatieve behandelmethodes en 2 researchtracks waarin in totaal 10 onderzoekers de resultaten van hun wetenschappelijk onderzoek presenteren. Ook tijdens de pauze kunt u zich laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen. Op de infomarkt kunt u zich onder meer laten voorlichten over het recente behandelaanbod van instellingen en bij de posterpresentaties kunt u kennisnemen van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Datum: 1 oktober 2015

Locatie: Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, Stationsplein 1,  Zwolle

Meer informatie over inschrijving en het volledige programma: www.NOLKcongres.nl


Tags:

Related Posts

Back to Top