EVENT: Symposium NVVH ‘Buikklachten behandelen met hypnose: nieuwste inzichten’

EVENT: Symposium NVVH ‘Buikklachten behandelen met hypnose: nieuwste inzichten’

EVENT: Symposium NVVH ‘Buikklachten behandelen met hypnose: nieuwste inzichten’

Eerder schreven wij op SOLK.nl over wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van hypnotherapie bij het prikkelbaredarmsyndroom. De Nederlandse Vereniging voor Hypnose (NVVH) organiseert op 19 maart een symposium over dit onderwerp.

“Hypnose mag zich in vernieuwde belangstelling weten. De laatste 5 jaar zijn 20 systematische reviews verschenen die het nut van het gebruik van hypnose aantonen in de behandeling van uiteenlopende zaken als chronische pijn, bij medische ingrepen en natuurlijk bij de functionele klachten, in het bijzonder het prikkelbare darmsyndroom. Hieruit blijkt dat hypnotherapie zeer effectief is en ook langdurige gunstige effecten heeft. Hypnose heeft ook de belangstelling van neurowetenschappers: bij het bestuderen van motivatie en gedrag, aandacht en meditatie, biedt de neurofenomenologie van de hypnotische toestand inzicht in hoe het brein schakelt, afhankelijk van omgeving en behoefte en individuele variabelen.

Met dit middagsymposium willen wij onze leden en andere belangstellenden een update geven van de laatste inzichten in hypnose bij met name de behandeling van buikklachten. Nederlandse onderzoekers presenteren hun bevindingen van recent wetenschappelijk onderzoek en met casuïstiek vanuit de praktijk. Aan het eind van de middag heeft de toehoorder goed inzicht gekregen in de resultaten uit recent Nederlands en internationaal onderzoek, praktische toepassingsmogelijkheden, en ‘evidence based’ methodes. Voor in hypnose getrainde hulpverleners is het een uitgelezen kans om de recentste details op te pikken. Voor ‘beginners’ een uitstekende introductie in de mogelijkheden van hypnose. Na deze middag kunnen zij, overtuigd van de mogelijkheden van hypnose, zich vervolgens inschrijven voor de basiscursussen die dit jaar in april en september weer van start gaan.” Meer informatie kan u vinden op de website van de NVVH.

 

Datum  : Donderdag 19 maart 2015
Tijd        : 13.00 – 17.00 uur
Locatie : NBC Congrescentrum te Nieuwegein
Kosten  : € 85,00 voor leden van de NVvH / € 135,00 voor niet-leden van de NVvH.

 

 

 


Related Posts

Back to Top