EVENT: SCEM-congres ‘De Harde Feiten achter de Vage Klachten’

EVENT: SCEM-congres ‘De Harde Feiten achter de Vage Klachten’

EVENT: SCEM-congres ‘De Harde Feiten achter de Vage Klachten’

De Harde Feiten achter de Vage Klachten: wat zegt de wetenschap als de interne geneeskunde en psychiatrie elkaar raken?

In hun spreekkamer zien internisten en psychiaters dikwijls dezelfde patiënten voor dezelfde ziektebeelden, o.a. met buikklachten of de ziekte van Lyme. De benadering van deze ziekten door de internist of door de psychiater is heel verschillend. Beiden kennen maar één kant van het verhaal. Doel van dit congres is om internisten en psychiaters met elkaar in gesprek te brengen.
De sprekers op het congres houden lezingen gebaseerd op recent onderzoek. Wilt u ook door twee brillen leren kijken? Op dit congres zijn de sprekers zowel afkomstig uit de interne geneeskunde als de psychiatrie. Een tipje van de sluier: Het prikkelbare-darmsyndroom kan post-infectieus ontstaan, maar ook na een jeugdtrauma. Hoe kunnen we de etiologie begrijpen? Waarom denkt uw patiënt de ziekte van Lyme te hebben, terwijl onze testen dat niet aantonen? Wat is het effect van een wel aangetoonde Borrelia-infectie op het psychisch functioneren? Hoe moet de internist de suïcidaliteit van de patiënt interpreteren?
‘De Harde Feiten achter de Vage Klachten’ vindt plaats op donderdag 29 januari 2015 in de Meervaart, Amsterdam. Zie hier de link naar het volledige programma en inschrijving.

Related Posts

Back to Top