EVENT Medilex-congres: ‘Het onverklaarde verklaard!’

EVENT Medilex-congres: ‘Het onverklaarde verklaard!’

EVENT Medilex-congres: ‘Het onverklaarde verklaard!’

Daar is ze weer, de patiënte met dezelfde klachten waarmee zij voorgaande keren ook al ongerust bij u verscheen. Na verschillende consulten is nog steeds niet duidelijk wat er precies aan de hand is. De klachten blijven en deze patiënte dus ook. Hoe kunt u haar helpen?

Bij minstens een derde van de patiënten wordt geen verklaring gevonden voor lichamelijke klachten. Hoe helpt u deze groep patiënten beter en effectiever? En ook al is er geen goede diagnose, waarmee is de patiënt dan toch gebaat?

Dit congres beoogt inzicht te geven in wat  de succesfactoren zijn in uw consult en in de behandeling van patiënten met onverklaarde klachten. Sprekers als  Henriëtte van der Horst (hoogleraar huisartsgeneeskunde VUmc) en Yanda van Rood (klinisch psycholoog, LUMC) onder leiding van dagvoorzitter Adriaan Honig (psychiater en bijzonder hoogleraar ziekenhuispsychiatrie) behandelen onder meer de volgende punten:

  • Hoe geeft u een goede en concrete uitleg die aansluit bij beleving en angsten van de patiënt?
  • Hoe vertaalt u de nieuwste inzichten naar uw dagelijkse praktijk?
  • Hoe kunnen de huisarts, medisch specialist en ggz beter en effectiever samenwerken?
  • Preventie en reductie van arbeidsverzuim door ‘onverklaarde’ klachten

‘Het onverklaarde verklaard’ vindt plaats op dinsdag 11 november 2014 in Slot Zeist. Zie hier links naar het volledige programma en inschrijving.


Back to Top